Industry 4.0 – Vad innebär det för den oförstörande provningsbranschen?

Vi står nu framför den fjärde industriella revolutionen – Industry 4.0 – där ytterligare digitalisering i form av artificiell intelligens, smarta och sjävständiga system, överföring, analys och visualisering av stora datamängder, ska göra oss ännu mer effektiva och produktiva.

Industry 4.0 påverkar även den oförstörande provningsbranschen och vi ser redan nu förändringar i form av ny teknik och förändrade arbetssätt.

I en kommande artikelserie ska FOP försöka att belysa detta. Artiklarna kommer att ge exempel på teknik, applikationer och arbetssätt som faller in under Industry 4.0.

Vill du bidra till detta och skriva en artikel i form av ett inlägg på FOPs facebook sida eller tipsa om ett exempel är du jättevälkommen att ta kontakt med Mats Bergman (mats.gunnar.bergman@gmail.com).

Det ska inte vara en lång artikel utan viktigast är att visa upp korta exempel på Industry 4.0 och oförstörande provning. Exempel kan vara maskininlärning för automatisk utvärdering, utvärdering på distans genom en digital tvilling, monitorering, sensorer, robotteknik, integrerade system för asset management.

Lämna ett svar